Over mij

Julka Dingemans

Haptotherapeut

Mijn naam is Julka Dingemans en ik woon met mijn gezin in Bemmel. Ik ben een lange periode werkzaam geweest als apothekersassistente. Het mooiste van mijn vak was het contact met mensen. Mijn hele leven ben ik nieuwsgierig geweest naar de persoonlijkheid achter de mens. Ieder mens is namelijk uniek en heeft zijn eigen verhaal.  We bezitten als mens een innerlijke veerkracht om te herstellen en te streven naar evenwicht in ons leven. Maar in bepaalde situaties hebben we hier anderen voor nodig.

Haptotherapie kwam op mijn pad in een moeilijke periode in mijn leven. Het heeft veel voor mij betekend. Ik was onder de indruk van wat de kracht is van “ervaringen opdoen” door de positiebepaling of door de aanraking. 

Ik was zo gefascineerd door haptotherapie dat ik de opleiding aan het ITH in Nijmegen ben gaan volgen en succesvol heb afgerond. Mijn doel was altijd om te starten met mijn eigen praktijk als therapeut. Ook ben ik als haptotherapeut werkzaam als vrijwilliger in het Marikenhuis. Het Marikenhuis is een vrijwilligersorganisatie die (ex-)kankerpatiënten en hun naasten ondersteunt.

Mijn stijl van begeleiden is respectvol, betrokken, met aandacht luisterend en zorgvuldig. Dit creëert een veilige setting waarin jij lerende mag zijn.  We gaan samen op zoek naar je mogelijkheden en je mag zijn wie je bent.