Werkwijze

Vrijblijvend kennismakings-gesprek.

Heb je interesse in haptonomische begeleiding dan kunnen we vrijblijvend een kennismakingsgesprek van een half uur inplannen. Het is namelijk belangrijk dat je een persoonlijke klik voelt, om samen met je hulpvraag aan de slag te kunnen gaan. Na ons kennismakingsgesprek kun je beslissen om een traject bij mij te volgen. Uit ervaring is het prettig om tussen de afspraken door twee tot drie weken te plannen.  In deze tussenliggende rustige fase ga je de nieuwe inzichten van jezelf verwerken en er is ruimte om deze inzichten toe te passen in je eigen leefwereld.

We starten daarna met een intake. Deze intake bestaat uit drie sessies om duidelijkheid te krijgen wat je hulpvraag precies inhoudt. Aan de hand van de intake bespreken we het doel van de begeleiding en het behandelplan. In de sessies maken we gebruik van gesprekken, gecombineerd met ervaringsoefeningen zoals aanraking en positiebepaling. Je gaat voelen wat contact met jou doet. Hoe je beweegt in het contact met de ander, hoe vrij je je voelt in het contact met de ander en wat je beweging is bij spannende momenten. Tijdens de therapie wordt voelbaar wat je mogelijkheden zijn en hoe je die kunt gebruiken. Ook wordt voelbaar wat je lastig vindt en waar je ontwikkelingsmogelijkheden liggen.

Door samen te onderzoeken waar je aan kan werken in onze sessies en in je eigen leefwereld, ontstaat er ontwikkeling en persoonlijke groei.

Tarief

Een haptotherapie sessie kost 50 euro en duurt een uur. De nota ontvang je achteraf per mail. In bepaalde situaties zijn inkomensafhankelijke tarieven mogelijk. Voor meer informatie en mogelijkheden neem gerust contact met mij op.

Wat te doen bij annuleren om teleurstelling te voorkomen.

Een afspraak kan telefonisch of per mail worden afgezegd.
De afspraak moet minimaal 24 uur voor de afgesproken tijd worden afgezegd.
Bij niet tijdige annulering worden de kosten van de sessie volledig in rekening gebracht.

De praktijk is telefonisch bereikbaar maandag t/m donderdag van 9.00u tot 17.00u. Ben ik niet direct bereikbaar spreek dan de voicemail in en vermeld duidelijk je naam en telefoonnummer, dan word je zo spoedig mogelijk teruggebeld. Je kunt ook een mail sturen naar julka@dingemans.nl

NFG – kwaliteit

Ik ben aangesloten bij de beroepsvereniging NFG (Nederlandse Federatie Gezondheidszorg) De NFG staat garant voor de deskundigheid en betrouwbaarheid van haar zorgverleners. Zij regelt dit onder andere door middel van een beroepscode, ethische code en een klachtenreglement waar mijn praktijk aan is gehouden.